Mörkrets inkomst

 
Jorvik. Lika härlig som alltid, Ön som har begått mycket! Men som sagt, det är fortfarande en hel del kvar som den vackra ön måste gå igenom. Jag ska skriva om någonting som hände för länge sedan, någonting som värkar väldigt obegripligt...

För er som inte har läst historien om Jorviks uppkomst klicka på kategori 'Sägnen om Jorvik' ;)


 

För många tusen år sedan, långt bort från vår hem-planet Tellus, ett rymdskepp passerade Vintergatan. I fören på rymdskeppet sitter en blå varelse som liknar en ekorre och har en rynka mellan pannan. Fripp värkar han heta. Bakom honom står några vakter, de påminner om den Egyptiska varelsen Anubis. Plötsligt Börjar Fripp prata med vakterna med en nedstämd röst.

-Vi måste hinna fram till universums ände innan Garnok får lust att befria sig ...

Vem var Garnok? Vad var det ens det här mystiska sälskapet ville här? Jo, Garnok är en ond levande rök. En rök utan struktur, bara ett par röda glödande ögon och två händer som vill krossa allt. Garnok och hans generaler har ställt till med mycket besvär och har brutit mot universums lagar. Fripp och hanns vakter har i uppgift att Föra Garnok och hans generaler till universums ände som straff för deras brott. De är inspärrade längre bak i rymdskeppet en så länge. Allt värkar gå bra med Fripps uppdrag, Dock inte länge till.

några av generalerna hade desperat försökt att ta sig ut, förbannade de också att de lyckades. Generalerna hade på nått sätt fått kontakt med motorerna när de tog sig ut och nu började rymdskeppet tappa höjd. Paniken börjar sprida sig ombord bland Fripp och hans vakter.

- Fripp, vi tappar höjd, vi måste nödlanda på en av planeterna! Sa en av vakterna panikslaget.

- Du behöver inte påminna mig, vart kommer vi att landa? Svarade Fripp.

-En Planet som kallar sig Jorden, vi kommer att landa på en ö där som heter Jorvik. Gav vakten ifrån sig.

Därefter var det inte mycket mer prat om saken just den dagen. Fripp och generalerna fick uthärda klagomålen från Garnoks mörka stämma under tiden de väntade för landning. Jorden närmade sig snabbt och inte långt där efter landade de, eller rättare sagt: störtade.

Någonstans på Jorvik gick en fåraheder och vallade sina får, när han plötsligt fick syn på ett ljus som föll från himlen bland alla stjärnor. Fårahedern blev nyfiken och fick för sig att det var ett tecken från Gud, han började springa emot ljuset med iver om att få se Gud. Ljuset började närma sig med storm. Alldeles för sent märkte fårahedern att ljuset inte var Gud, utan ett rymdskepp- Som han tyckte liknade något ännu vackrare en Gud. Rymdskeppet kraschade. Fåren sprang bräkande därifrån och ut i skogens mörka skepnad, utifrån rymdskeppet var det tyst. Oroväckande tyst. Alla ombord hade kommit i nån sorts långvarande koma- Fripp, vakterna, Garnok och generalerna allesammans. Ingen skulle hitta det övergivna rymdskeppet på länge. Det skulle dröja länge innan de skulle vakna, Fripp och vakterna måste komma ett steg före Garnok innan han vaknar, Men en idag har inte Garnok vaknat, bara Fripp och vakterna har lyckats vakna ur koman som varade i århundrade. Men tiden rinner ut, de måste komma på en plan, och det är snabbt!


 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

                                                                                        

 

Kommentera här: