0 Läs mer >>
Igår var jag ute tillsammans med Soul. Det var jättemysigt och känner mig verkligen fräch i årets nyårsklänningar! Snön ligger mot jordens kala yta . Med en fluffig konsistens är det enkelt att ta sig fram. Dessutom glittrar snön vackert med hjälp av solens strålar. Ska även passa på att säga gott nytt år i förskott! 
 

Ännu fler bilder!

0 Läs mer >>
Under Julafton bestämde jag mig för att ta några fina bilder med min vän Ronja Gladedawn! Det var lite klurigt att ta dom eftersom åkerns gula strån stod i vägen. Detta löste vi snabbt med en traktor från Jorvik stallet.
 
Här är resultatet :)
 
 

Fototime!

0 Läs mer >>
 
 
Som vanligt: om du inte har läst de tidigare delarna av serien så tryck på kategorin "Sägen om Jorvik"! (Oj, har märkt nu att jag har stavat fel på 'Sägnen'. Ubs...)
 
Infon i texten är inspirerad av: http://sv.starstableonline.wikia.com/wiki/Anne.
 
 

 
- Derek! skrek hon.
 
Ingen svarade. Vart kunde han vara? Nej föresten, nu ringer det. Det måste vara han. Men det var det inte, istället var det hennes kompis Alex som svarade i luren.
 
 
- Anne, jag har hemska nyheter. Derek var helt blåslagen när jag hittade honom. Han berättade för mig att några från Dark Core hade överfallit honom och snodde hans bilder. De förstörde även hans älskade kamera, suck. sade Alex
 
 
Nej, det fick inte vara sant. Hon hade redan tillräckligt mycket med problem. Allt började med att Derek skulle fotografera henne under dressyren, sedan kom klassens mobbare; Jessica. Anne hade blivit övertalad av Derek att låta Jessica klappa hennes häst. Concorde. Av någon mystisk anledning blev han sjuk och Anne tog honom till veterinären. Hon visste inte hur hon skulle bota Concorde och nu ligger han där stackarn och blir allt dåligare. En annan sak hade hänt innan dess, Concorde hade pratat med henne. Det var som han kunde se igenom hennes själ och prata öppet framför henne. Och nu gick han mot sin död. Ännu värre, vad ville Dark Core med Dereks bilder? Det enda som syns på dom är... Anne och Concorde.
 
- Lyssna Anne! Jag har en sak mer att berätta om! Dereks kamera var ingen vanlig en. Den kunde nämligen ta foton av sådant som inte syndes. Ett av fotonen visade att du bar vingar och en gloria! Inte för att jag tror men det lät som han sa det på allvar!
 
 
-...  Måste nog få reda på mer om det där, Alex. Jag lägger på nu, vi ses snart!
 
- Vänta! är det inte bäst att du får tala med Derek själv? sa Alex till sist.
 
- Åh, det har du nog rätt i. Tack för tipset, hejdå!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att rädda

0 Läs mer >>
Som sagt; det är jullov! (för mig i alla fall) Det betyder att jag kommer att blogga mer än vanligt. Se emot läsning med tomtar och bloss!

Hejsvejs leverpastej!
 

Juuuullov!

0 Läs mer >>
 

Luciabilder som Video

1 Läs mer >>
 

Exklusiva Luciabilder...

0 Läs mer >>
Lvl 14 för min Jewel :D Go snail, goooo!
 

!

0 Läs mer >>
Kära dagbok...
 
Idag bestämde jag mig för att skaffa helgjobb. Jag vet, mitt konto på banken håller redan på att spricka på grund av min rika generösa familj.  Men för att fylla ut väntan inför julen gör jag gärna något vettigt. Föresten... min tid med Whitemane börjar rinna ur och mitt hjärta börjar brista. Jag har haft henne i 3 månader och vårat band har blivit mycket starkt. Gör vad som helst för att behålla min kära White. Så idag ska jag gå till hennes ägare och se om jag kan få köpa henne.  Om ägaren säger nej... då vet jag inte vad jag ska ta mig till.
 

 
Mystiska saker börjar hända runt min omgivning. I söndags den 8 dec 1902 gick jag ute på bryggan vid Jarleheim och såg en stor båt. Jag frågade en person i närheten om han visste något om båtens ankomst. Det visade sig att båten tillhörde Owen D. Sands som äger miljonföretaget  Deep Core.. Plötsligt var det någon som lade handen på min axel. Det var Owen D. Sands.
 
- Är inte det här ett mirakel, flicka lilla? sa han och pekade mot sin egen logga.
 
- Föresten, vilken förtjusande häst du har. O ja du, alldeles rätt. Jag får ursäkta mig för mitt påträngande. Owen D. Sands var det här. jag räckte fram min hand och lät honom kyssa den.
 
- Trevligt att träffas, men nu måste jag gå min herre. fick jag fram som en ursäkt.
 
Innan jag hann lämna bryggan ropade han till mig.
 
- Kom och följ med mig till mitt jobb så kanske du kan hålla på med något litet för mycket pengar? Kom hit i så fall klockan 3 imorgon här.
 
- Ett nytt jobb? Förträffligt! Jag kommer då. ses!
 
Det var det jag ville berätta ses kära läsare. //Jane Roland
 
 
 
 
 
 

Verkligt

1 Läs mer >>
Kära dagbok...
 
Igår kände jag hur den första snöflingan landade på min kind. Från de sekunderna gick den dystra hösten över till den vita vintern. Glädjen spred sig i mig likt en brasa och en tanke slog upp; snart är det jul. Jul, som säkert var den viktigaste traditionen i Jorvik. I mitt stall hade jag redan förberett allt inför firandet. Med stjärnor hängandes i taket och ljusslingor som gick tvärs hit och dit över rummet. 
 
 
Som vanligt behövde Rådsmanen hjälp med julstöken och jag ställde upp naturligtvis! Med taktik och snabbhet hann jag klart med dagens julsysslor. Därefter fick jag en present av jultomten som tack, gissa vad jag fick? Jo, en grön stickad mössa såklart! Den ska jag använda mig väl av så snygg som den är. Tankarna inför jul får mig att inse att det är en hel del att göra klart. Jag tackar för mig och ska nu gå och köpa presenter!
 
//Katarina Riverwood
 
Ps. Bilden är på mig och Matilda :P
 
 
 

Julstök

0 Läs mer >>
 
Namn: Sapphirestone
Ras: Andalusier
Kön: Sto
Mankhöjd: 161 cm
Inriktning: Dressyr
Föddes: 2009 (4 år)
Om Sapphirestone: Man kan aldrig vara säker på när det går att lita på henne eller inte. Men när tävlingarna tyder på titel och en nöjd ägare anstränger hon sig in till det sista. Hon är en ensamvarg och spänderar sin sociala tid med Katarina. Än är hon ung och oefaren men siktar högt mot stjärnorna för att en gång i framtiden bli en berömd dressyrhäst. Saphira gillar morötter med vaniljsås dessutom!
 
 
 

Sapphirestone

0 Läs mer >>
Yes, äntligen kan jag släppa ut den där ångesten över en blogg med spindelväv! Julbestyren har börjat och känslan av en vit jul ligger i luften! Här på bloggen stänger jag fönstrena och låter brasan skänka en varm känsla för er läsare. Hoppas ni njuter över julen liksom jag och har det trevligt. Vi ses snart igen!
 
 

I am back again!