0 Läs mer >>

Ni som inte har sätt de tidigare delarna, tryck på kategorin 'Sägen om Jorvik' ;)


 

Allt kändes hopplöst, han hade satt fast på den förbaskade ön Jorvik i snart mer en 2000 år och han hade inte kommit någon vart. Dessutom hade hans vakter dött för länge sen och han saknade det stödet som behövdes om han skulle ha någon chans att stoppa generalerna och Garnok. Förbaskat också! Generalerna hade säkert redan kommit på en plan att frigöra Garnok, utan något motstånd. Fripp kunde inte ens tänka över den saken och pressade tänderna hårt mot varan. Just nu satt han på en ek som höll på att tappa sina blad och suckade. Sedan hörde han några röster- bekanta röster. Fripp tittade ner från trädet och såg en tjej med rött hår passera grusvägen mot Jorviks stall. För ett ögonblick trodde han att det var en av hans vakter. Lisa hette hon, Jo, så var det nog! Men det kunde omöjligt vara hon, hon varken såg ut att vara hon eller hennes personlighet- bara hennes röst. Fripp blev nyfiken och genom bara sitt samvete hoppade han ner från eken och satte sig mitt framför näsan på flickan. Hon fick stora ögon och såg förvirrad ut, Fripp trodde för en sekund att hon skulle bli rädd och sprina iväg, men nej, hon stod kvar.

 
 

- Ursäkta att jag stör, men vad heter du? Sa Fripp tänkande.

Hon svarade inte på frågan utan sa rakt ut:

- En talande blå ekorre...?

- Jag är inte en talande ekorre. Jag är en kosmisk varelse. Svarade Fripp kallt.

- så det så? Oj, jag får ursäkta mig jag heter Lisa Peterson.

Fripp blev förvånad över hennes reaktion, för hon visade ingen rädsla utan var bara smått förvånad.

- Jag vet inte vad det är med dej, men det känns som om du är någonting... speciellt... Fripp blev osäker över sitt uttal.

De tittade på varandra en lång stund.

- Jag skulle gärna vilja bjuda in dej till ett samtal senare, kan du tänka dej att komma till valedale så snart som möjligt? Sa Fripp.

-Jovisst, men gör det nått om jag tar med mina tjejkompisar?

Den här frågan var han inte beredd på, för det här var ju någonting som absolut inte fick avslöjas, för vad skulle folket på Jorvik göra om de fick veta att det finns kosmisk varelse där? Nu gäller det att komma med ett svar snabbt!

- Jag måste tyvärr säga nej åt det. Sa han till sist.

- Okej, men min häst åtminstone? Svarade Lisa.

En häst kunde väl funka, de som är på jorden kan ändå inte tala, det visste han. Men det var annorlundare med de hästarna på hans egen hemplanet för de kunde tala, de var som människor fast med mycket känsligare känslor. Han mindes tillbaks då han och hans vakter red runt på sin planet och bekämpade mot ondskan, vilka tider det. Fripps vakter var som fastjutna på hästarna och de skulle kunna offra allt för deras hästar skull. Han skämdes när han tänkte på de stackars hästarna som följde med på deras rymdresa, de som säkert dog under kraschlandningen och hur vakterna nästan dog av sorg.

- Naturligtvis får du det, Lisa! Sa Fripp.

Lisa nickade åt Fripp innan hon sprang mot stallet, hon vinkade åt ett bar tjejer som stod där intill. Fripp tog ett djupt andetag och började skutta mot Valedale.


Fortsättningen kommer snart!

 
 
 

 

 

 

 

Hoppet ligger lågt

1 Läs mer >>
Äntligen har jag träffat Matilda! Åh det hela är en dröm och jag tackar gud för denna sammanträffande :D
 

Återförenats :D

0 Läs mer >>
                                                                                            -ITR-
 
Jag är hemskt ledsen över att bloggen ska behöva stå orörd dagar i sträck utan några välplanerade inlägg, det hela som hindrar mig är mina nationella prov i 6:an och leder till att jag måste använda min fritid till läxor (och att kunna vara ens en timme/halvtimme inne på datorn varje dag). Det jag kan nu lova är att minst ett välskrivet inlägg kommer ut på helgerna och två vardagligt.
 
Jag är tacksam för att ni förstår och läser min blogg, ses <3
 

Beklagar dålig uppdat...

0 Läs mer >>
Det värkar gå ovanligt bra för mig, bara den förra veckan hade jag samlat 700 Js i min ruttnande plånbok!

Yeahai!

0 Läs mer >>
 
 
Här har ni en bild på mitt stall i Vingården, den är riktigt fin tycker jag :3
Men jag som många andra irriterar sig över stallets högra hörn där ljuset är i oerhört dåligt skick... Man får väl överleva med det .-.
 

Mitt stall

0 Läs mer >>
 

Har nu bytt bloggdesign ;)
Komentera gärna om ni gillar den och ge förslag på hur jag kan göra den ännu bättre!


 
 

Har ändrat bloggdesig...

0 Läs mer >>

Namn: Emeraldsoul
Ras:Frieser
Kön: Hingst
Mankhöjd:168 cm
Inriktning: Dressyr och Hoppning
Föddes:2008 (5 år)
Om Emeraldsoul: Han är en intelligent och modig häst som avlades fram i ett av Tysklands största och kändaste avelsstationer. Senare vid 9 månaders ålder köpte min sambo honom som familjehäst och det var meningen att han skulle stanna kvar i Tyskland, men jag övertalade de att jag skulle få ta med Emeraldsoul till Jorvik. Soul är ofta tillsammans med en annan Frieser som heter Stara och vill gärna sticka iväg från hagen på nätterna.
 
 

Emeraldsoul

0 Läs mer >>


 
 
Kära dagbok
 
Mitt pluggande har gått mycket bra hittills och jag är nöjd med resultaten. Någonting stort och speciellt hände för några veckor sedan. Det hela började med att jag skulle följa med en kompis hem från plugget, hon ville visa mig sina hästar. Hästar, Ingenting som jag var intresserad av direkt, min farmor hade haft en liten ponny ett tag som jag fick rida på, det var faktiskt riktigt roligt- åtminstone då när det var en ponny, jag är nämligen rädd för stora hästar. Ja, jag vet, det känns pinsamt, men jag är så rädd att de ska typ bita mig så jag kanske förblöder mig!
I alla fall, jag höll modet uppe och gick med min kompis in i stallet, det luktade inte så gott där inne men det var inte värre en silverglades täta smutsiga gator. Hon visade mig tre hästar som verkade ha mankhöjden uppe i himlen och jag ryggade ovilligt tillbaka. Min kompis skrattade bara åt mig och drog mig in hos en av hästarna o bad mig att klappa på honom. Jag tvingade på mig att klappa hästen, det gick faktisk bra! 
Så nu är jag inte lika hästrädd längre, måste kila iväg nu, ses.
 
                                                                                                                                                 Jane Roland         
         
 
 

Kära Dagbok...

0 Läs mer >>
Oj..Hahhaaha, var bara tvungen att skriva nått, det är så roligt :3

Visste ni att jag går i scouter, showdance och bild när jag inte håller på att rida omkring dygnet runt? Nuuuu vet ni det xD


Blogg-humör

0 Läs mer >>
Idag så sent som det är, sitter jag halvsovande framför dator och hör en person i bakrunden skrika åt mig att stänga av. Så jag tvingas väl att stänga av datorn. Nu plötsligt måste jag hålla för öronen när jag hör skrikhalsar som sjunger i 'Idol' på TV, Usch de sjunger värkligen falskt!
See you later!

Tjena-nixen

2 Läs mer >>
 
En bild på mig och min kompis Nellie Ponydawn.
Inte för så länge sedan öppnade Linda den igenstängda porten med sina krafter inom sin symbol: Månen.
En gammal bild på Matilda och mig i vintras ;_;
Min gamla bästis Matilda Winterstar som jag sist träffade för mer en 7 månader sedan, saknar henne fortfarande, suck.
Hade ett tag en egen klubb som hette Dragon Lizards, dock visade det sig senare att jag är en värdelös klubbledare ;_;
 
 
Haha, den var faktiskt inte så gammal xD...
 
Här var jag på ett bröllop; paret var ingen annan en Tindra och Emmi :)
 
 

Hejhå! här kommer bil...