0 Läs mer >>
Tjaba, tjena, det är jag igen!
 
Förlåt för trög bloggning men jag har inte haft så mycket tid under denna vecka. För några dagar sedan blev Jewel ÄNTLIGEN färdiglevlad dessutom. Otroligt för att vara mig faktiskt (hihi). En annan god nyhet är att mitt fraps funkar nu! Har filmat och trixat idag så ni kan förhoppningvis se den om ett par dagar :D (Mitt första försök till musikvideo, får se om det blir lyckat!) Till sist vill jag nämna att Bloggens design kommer att ändras innom kort (Jippi!). För jag måste allt erkänna att den är rätts så tråkig xD
 
Ha en trevlig söndag!
 
 

Goda nyheter

1 Läs mer >>
Fortsättning 2. Har du missat den första? klicka här -> http://starstablekatarina.blogg.se/2014/march/domedagen-1.html#comment 
 
 
 

 
 
 
Framför mig ser jag min mormor, som är vackrare än någonsin. Hon ler mot mig och vinkar. Är hon inte död egentligen? Jag skjuter undan den tanken och börjar gå mot henne. Varför känns golvet under mig så mjukt? Det var inget golv utan moln. Jag förundras av den tanken och fortsätter. När jag tittar upp mot henne, då vi är bara några meter ifrån varan, Tappar jag förståelsen när mormors vingar breder ut sig.
 
Tystnaden tar över och min mormor ler igen. Inget vanligt leende utan mer som ett hånflin. Jag blir rädd och backar ofrivilligt när en tanke slår mig. Himmelriket, där alla utan synder får vara efter livet. Skulle jag vara död? Jag är inte klar med mitt liv, jag är inte ens vuxen än! NEJ, det får inte vara sant! Mina ben börjar springa, tar mig så långt ifrån mormor som det går. Jag kommer inte långt förrän molnen under mig tar vika. Faller sedan i  hav av mörker som aldrig verkar ta slut.
 
 
Fallet tog slut och en obeskrivlig smärta strömmade genom mig när jag föll mot något hårt. Tankarna trevade sig till sin rätta plats. Jag tvingade mig själv att minnas. Plötsligt flimrade alla minnena förbi på en gång. Jag skrek frustrerat över min hopplösa situation och öppnade ögonen. Det blev ingen skillnad, allt är fortfarande bläcksvart. Jag började skrika efter hjälp tills min röst inte bar mer. Smärtsamt kravlade jag upp på alla fyra och trevade efter en ljuskälla. Här var man alltså ,fast under stenmassorna, mirakellöst hamnat i ett litet tomrum, men håller på att kvävas av syrebrist. Jag som var så nära att komma ut, och nu alla chanser bortkastade. Och hur skulle jag klara mig med den outhärdliga smärtan som stack i bröstkorgen?
 
Jag hörde rassliga andetag, livlösa och fulla med sorg. Det visade sig vara mina egna. Jag kunde inte röra på mig, så jag blev liggande kvar, med flämtande andetag med en känsla som sa mig: Besegrad.
 
 
Något drog mig. Jag kunde inte se vad. Vid första anblick såg det ut som en grå fluffig klump. Jag kisade och märkte att det var en häst. Whitemane. Jag tittade runt i min omgivning. Det var ljust, så det måste betyda att jag var ute. En vindpust drog förbi. Jag började huttra och Whitemane vände huvudet mot mig och gav en lugnande blick. Han släppte mig och la sig ner. Det var nog meningen att jag skulle sitta upp på honom. Med nöd och näppe tog jag mig upp, när Whitemane reste sig försökte jag hålla mig upprätt men sjönk ihop slappt mot hans hals. Hur räddade han mig? Jag orkade inte tänka över den saken utan var bara tacksam.
 
 
 Försiktigt tog han sig fram. Efter en stund var vi framme vid Valedale byn. Där pågick ett stort tjohej och hundratals kvinnor tog sig förvirrat till gruvan för att vänta på sina älskade, om de hade överlevt. Mängder med sårade togs till det lilla sjukhus som fanns här och jag var nog bli en av dem. Ibland stannade människorna upp och tittade förundrat på mig och Whitemane. En sjuksköterska kom fram till oss och började leda Whitemane mot sjukhuset. När jag tittade närmare på henne såg jag att det var min gamla kamrat Hedvig Spark. Vilken tur att vi stötte på varan.
 
 
 
Framför mig kunde jag se en mjuk sjukhussäng som väntade på mig. Det skulle bli skönt att vila upp sig där. Därefter vet jag Exakt vad jag ska göra, Och det med glädje.
 
//Jane Roland
 
 

 
Sista delen kommer snart :3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domedagen 2

1 Läs mer >>
Ni får stå ut med mig, varsågod :3
 
 
 

Fler bilder? Svar: Ja...

0 Läs mer >>
Visste ni att jag älskar att läsa böcker? Då kan jag säga på direkten att Fantasy är min favvorit kategori! Här kommer några bokserier som ligger mig varmt mot hjärtat.
 
  • Arvtagarn
 
  • De Utvalda
 
  • Temeraire 
 
  • Skämmardottern
 
  • Bläckhjärta
 
  • Hungerspelen (den enda serien som inte har med fantasy att göra, som jag älskar så!)
 
  • Silverhästen
 
  • Sagan om Belgarion/Mallorea
     
     
    Och en randombild till inlägget :3...
     
     
     
     

Boktokig

0 Läs mer >>

I helg var jag på scoutläger och hade det jättetrevligt! Synd bara att jag missade Mellon...
I alla fall! Innan jag åkte besökte jag Fort pintas diskotek och dansade. Fick även prova på att vara DJ ett tag där c: Fast det är inget jag rekommenderar.

Ps. tyckte att Alcazar var awensome. Deras glans och charm på golvet får mig att applådera!

 
 

Disco först - scoutlä...

0 Läs mer >>

Kära dagbok

Jag ska berätta en händelse som utspelade sig för någon vecka sedan i "nu-form".

Idag var det den 12:e februari 1903. Den dagen då jag ska säga upp mig från jobbet. Klockan hade gått över sju och olyckligtvis är man dömd till försening. Men, det gör ju inget som sagt. Jag tar med mig nödvändigheter och hämtar Whitemane från stallet. Fort som vinden tar vi oss till Valedale. När jag är väl framme till den lilla stugan vid sidan av gruvan, stiger jag av Whitemane. Kylan biter tag i mig när en vindpust drar sig förbi. Jag skyndar mig in i stugan, där jag sedan tar emot värmen med öppen famn.

 

 

Det blir plötsligt kallare när dörren öppnas.

- god morgon fröken Roland, skrockar min överherre David Mark. Kan du göra mig en tjänst och bära mina väskor medan jag inspekterar gruvorna? Det är nämligen oerhört mycket pappren man måste pyssla med förstår du!

- Tror tyvärr att jag måste säga nej, jag måste till min chef. Eftersom...

- Men det är ingen stor grej, fröken. Kom med här! sa David hastigt.

Jaha... Mitt besök med chefen fick vänta ett tag.

Jag såg inget, men jag förlitar mig på min hörsel. Framför högen med väskor och annat trams i famnen, hör man David tillsammans med en annan inspektör. Steven eller något heter han. högljudda och skrattande tog de ett vinglande steg efter den andra. Fulla. Inte ett dugg engagerade i deras uppgift. Jag hånlog med tanke på att de säkert skulle få sparken efter deras lilla "inspekteringsrunda".

- Det var en rysk en tysk och en Bellman som ramlade. sa Steven och flinade.

- HAHAHAHA, den var bra brorsan! Vad sägs om den här...

Och så höll de på. Ända tills vi nästan kom till återvänds gränsen i själva gruvans hjärta.

- Ursäkta mig, Mr. Mark, borde vi inte gå tillbaka nu? Du sa att detta inte skulle ta så lång tid nämligen, frågade jag lugnt.

David var tvungen att stanna och tänka över frågan innan han svarade.

- Det k-kan vi... väl göra sötnos. Fattar ingeeet, varför är vi här? Herregud. Nu går vi tillbaks.

Rätts som det var gick han i den grova stenväggen och föll bakut stupad. Jag ställde ner väskorna och hjälpte David upp. När han väl stod på fötter hör jag en avlägsen mansröst skrika.

- SPRING, RÄDDA SIG DEN SOM KAN! GRUVAN STÖ...

Rösten dör bort när ett hav av grus och sand störtar fram i gruvkanalen.

 

 

Kort där efter störtar stora stenblock ner från taket. Min första reaktion var förvånelse. Sedan förstod jag vilken livsfarlit situation jag befann mig i och skrek.

Skärp dej Jane, fatta beslut. 

Hänsynslöst släppte jag taget om David och sprang för livet åt det motsatta hållet där man hoppades att ljuset skulle träda fram. Mina tankar omkring David och Steven flimrar förbi. Dem var dödsdömda, så fulla och ohanterliga som de var. Jag känner hur klänningen stoppar min rörelsefrihet och sliter loss den. Man struntar fullkomligt i att man springer i underkläder med ett tunt nattlinne över. Enbart tanken att överleva blinkade som en röd ikon inom mig.

Jag hör stönande och smärtsamma skrik bakom mig när ännu ett större stenras störtar. Min puls stiger för varje steg och mina, nu, bara fötter snubblar allt mer. Jag börjar bli trött.

Plötsligt, som en orm attackerade från ingenstans, störtade stenblock ovanför mig.

//Jane Roland

 


 

Fortsättningen kommer snart :)

 

 

 

 

 

 

Domedagen 1