Hoppet ligger lågt Del 2

Har du inte sätt de tidigare delarna? klicka på kategorin 'Sägen om Jorvik'!
 
Kom även ihåg att det här är MIN version av historien, så den stämmer inte helt överrens med vad Starstableonline Wiki säger!
 
 
Fripp tittade på den rödhåriga tjejen när hon utlöste sina helande krafter mot ett stackars rådjur. Han var nu helt övertygad att den här Lisa Peterson var en av de fyra arvingar till hans döda vakter. Hans nyfikenhet hade räckt långt, för bara någon timme sedan hade han frågat om hon kunde vifta en 'pinne' mot stenen. När hon svingade spöet mot stenen började den lysa av magi. Hon var ett mirakel som kunde det! Ännu bättre: om han hittar de andra tre utvalda så kanske de har en liten chans att stoppa Garnok...Garnok, ty Han som nu hotade världen under tystnad. 
 
- mycket vackert, Lisa. Kom med mig så ska jag berätta mer om min hemlighet...
 
Lisa lyfte upp huvudet från rådjurets varma friska kropp och nickade tveksamt på huvudet. Fripp började skutta iväg och manade på henne. Senare kom de fram till en stig, den var mycket smal och gick in som en spiral mot platsens hjärta.
 
-Vad väntar du på? gå längst spiralen! Sa Fripp med ett leende.
 
Hon gick längst spiralen och kände hur hennes kropp nästan drogs ur tiden. Lisa sneglade bakåt mot den blåa ekorren som inte avslöjade ett smack med sitt stilla uttryck. Sedan hördes ett lågt sjungande röst som blandades tillsammans med alla vindar.
 
Tid och rum passerar, alltid stilla alltid i rörelse...
 
Sedan var de framme. Det var mörkt och stillsamt här. Allt detta såg ut som en stenring med ett lila lysande tecken i mitten. Den föreställde fyra ryttare med olika egenskaper...Eller nej fem ryttare. Till och med Fripp hade ingen aning vad den femte ryttaren betydde. Fripp ställde sig på den plats han alltid hade stått på.
 
-Vi är i Pandoria. Det är en annan dimension. Pandoria finns i alla levande varelsers hjärtan, och att ta sig dit är som att vandra genom en dröm. Och det är vad vi har gjort nu, enbart jag och en annan som du kommer möta senare kan öppna den världen. Sade Fripp med allvar i rösten.
 
- Det låter väldigt omöjligt, men jag tror dig, Fripp.
 
- Du kommer lära dig mer senare, kära du. Klarar du av att lyssna på en timmes uppläsning av Pandoria så klarar du nog av tre timmar av Garnokprojektet och Ödesryttarna! Sa Fripp med ett retfullt leende.
 
- Det kan du lita på! Jag ska ändå inte mata Starshine förrän 7!
 
Fortsättningen kommer!
 
 
 
 
 

Kommentera här: